На Рівненщині 1 вересня запрацює реформа Мін’юсту для найбільш соціально незахищених

1

У районах Рівненщини з 1 вересня запрацюють Бюро правової допомоги. Їх керівників та працівників  на конкурсній основі відбирали спеціальні комісії, куди входили представники  Мін’юсту, юристи та лідери громадських організацій. В результаті до роботи в обласних Бюро рекомендували 60 претендентів. Зараз вони проходять спеціальне навчання та будуть призначені на посади.

З метою забезпечення та розширення доступу до якісної безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, відповідно до Плану заходів із реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги, з 1 вересня 2016 року в Україні буде відкрито понад 400 Бюро правової допомоги у структурі місцевих центрів із надання безоплатної вторинної правової допомоги у районах та містах обласного значення у всіх регіонах України. Основними їх завданнями є правопросвітництво у територіальних громадах, надання безоплатної первинної та забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, надання останньої (крім захисту), забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції. Тож кожен, хто звернеться в Бюро, отримає юридичні консультації, зможе скористатися електронними сервісами Мін’юсту та, за потреби, тамтешні фахівці допоможуть отримати адвокатські послуги для здійснення представництва інтересів у суді.

– Конкурсні комісії, формуючи списки рекомендованих кандидатів, висловлювали свою колегіальну думку стосовно відповідності претендентів встановленим вимогам щодо їх конкретних компетенцій. Тобто нині сформовано «пул» рекомендованих фахівців, з якого, за рішенням директорів місцевих центрів, буде обрано одного з кандидатів для призначення на посаду керівника та/або заступника керівника Бюро, – коментує результати конкурсу директор Координаційного центру Андрій Вишневський. – Крім того, майже півтисячі осіб рекомендовано на посади головних спеціалістів у Бюро. На наш погляд, для керівників місцевих центрів це стане хорошим кадровим резервом. Сильна мотивація кандидатів є значно важливішим фактором, аніж досвід і знання, які за наявності мотивації, програм інтенсивного навчання (які будуть забезпечені) та наставництва з боку більш досвідчених працівників місцевих центрів можна швидко набути».

Загалом, зважаючи на кількість Бюро, які планували відкрити з 1 вересня (а саме, 434), та кількість учасників, які прийшли на інтерв’ю, конкурс у середньому по Україні становив 5 людей на 1 посаду.

 

Поіменний перелік кандидатів на посади керівників та інших працівників Бюро правової допомоги у Рівненській області:

У серпні у регіонах пройдуть установчі навчальні семінари для новопризначених працівників Бюро правової допомоги, організовані спільно місцевими та регіональними центрами з надання БВПД та за участі представників Координаційного центру з надання правової допомоги.

Тим часом громадська організація “Антикорупційний моніторинг” отримала подяку за участь в проведенні конкурсних комісій.

Ю.Дюг

Вам також може сподобатися

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *