«Антикорупційний моніторинг»: конкурс із вибору управителів для багатоповерхівок має відбуватися за участю громадськості

%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b8-17

Громадська організація «Антикорупційний моніторинг» звертається до міського голови Рівного Володимира Хомка, секретаря Рівненської міської ради Сергія Паладійчука, членів виконавчого комітету та депутатів міської ради. На найближчому засіданні виконком має затвердити рішення “Про організацію конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку в Рівному”. Відповідний проект рішення вже опублікований на сайті Рівнеради. Серед запропонованих членів конкурсної комісії – працівники виконкому та депутати. В той же час немає жодного представника громадських організацій, хоча закон дозволяє представникам ГО бути учасниками таких комісій.

Microsoft Word - 25128 Microsoft Word - 25128

У місті є багато фахових громадських організацій, представників яких можна включити до складу комісії. Наприклад, “Рада Голів ССББ”, “Екоклуб”, “Опора” та інші. Закликаємо внести зміни в проект рішення та долучити представників громадських організацій.

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», в разі невизначеності співвласників будинку щодо форми управління майном до 1 липня 2016 року виконавчі органи місцевої влади мають на конкурсній основі обрати управителя для такого будинку. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства затвердило необхідний порядок проведення конкурсу щодо обрання управителя багатоквартирного будинку. Там прописана процедура підготовки до конкурсу, його проведення та визначення переможця. Зокрема, у Порядку вказаний перелік необхідної документації, строки подання конкурсних пропозицій, кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу.

«Антикорупційний моніторинг» закликає міську владу проводити такі конкурси прозоро та відкрито, максимально залучати до роботи конкурсних комісій громадські організації. Адже від рішення конкурсної комісії напряму залежить життя значної частини мешканців міста, які проживають у багатоповерхівках.

______

Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Прозора «комуналка» – унеможливлення конфлікту інтересів при виборі компаній-управителів для багатоповерхівок Рівного» за підтримки ПРООН.

Вам також може сподобатися