Здолбунівських комунальників перевірять на предмет перешкоджання журналістській діяльності

14370372_1067902213329605_7051549800304068570_n

Здолбунівський активіст ініціативи “Відповідальна громада” Ольга Ферар взалась ревізувати роботу КП “Здолбунівське”. У підсумку зіштовхнулась з відмовами в наданні публічної інформації з боку керівника комунального підприємства. Активіст звернулась до уповноваженого з прав людини зі скаргою і нещодавно отримала відповідь.

– Майже місяць тому я готувала матеріал про пільгові перевезення у Здолбунові http://akm.rv.ua/archives/1213. У ході роботи відправила інформаційний запит в електронній формі на адресу КП “Здолбунівське” – хотіла дізнатися, скільки коштів відшкодовує з бюджету міська рада за перевезення пільговиків. Однак директор комунального підприємства пан Потапчук відмовив мені у наданні такої інформації, мотивуючи це відсутністю підпису у запиті. Тим часом насправді підпис потрібний лише у письмовій формі запиту, а не в електронній. Тож я надіслала запит повторно і знову ж таки отримала відмову. В зв’язку з цим написала скаргу Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини.
Сьогодні отримала відповідь про те, що Здолбунівське відділення поліції проводитиме перевірку за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста посадовими особами, – розповіла Ольга Ферар.

 

Вам також може сподобатися