Верховна Рада України оштрафувала начальника СБУ Рівненщини за порушення закону

467

Апарат Верховної Ради притягнув до адміністративної відповідальності начальника управління СБУ в Рівненській області, полковника Василя Бедрія. Керівнику спецслужби інкримінують порушення статті 188-19 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме  надання їм завідомо неправдивої інформації,  недодержання встановлених законодавством строків надання інформації народному депутату України.  Три місяці тому пан Бедрій відмовився надавати народному депутату Остапу Єднаку інформацію про проведення конкурсу з вибору орендаря  скандальної земельної ділянки на вулиці Поповича, 65-А.

– Переконаний, що господарські та земельні справи силових структур мають бути повністю прозорими. Адже раніше журналісти неодноразово ловили правоохоронців на порушеннях. Не стало виключенням і рівненське СБУ. Більше року спільно з ГО «Антикорупційний моніторинг» ми досліджуємо порушення при забудові гектара державної землі на вулиці Поповича. Ціна завданого державі збитку – кілька мільйонів гривень. Військова прокуратура та поліція порушили кримінальне провадження. Питання викликало значний резонанс не тільки в Рівному, а й у Києві. Громада вимагає оприлюднити всю інформацію про такі оборудки. Я вже отримав чимало звернень з Рівненщини з цього приводу. Тому кожен документ щодо цієї справи має бути публічним. Тим більше, що це право гарантоване громаді законом «Про доступ до публічної інформації». Шкода, що керівництво СБУ не тільки не сприяє цьому, а  й з незрозумілих причини намагається приховати всю інформацію. А на мої численні звернення пишуться відписки. Навіщо це робити? Кого покривають? Приховування інформації – очевидне порушення закону, тому я й звернувся до апарату ВРУ,  – наголосив народний депутат Остап Єднак.

2

1

Ст. 188-19 КУпАП:

Невиконання законних вимог Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини чи Рахункової палати або створення перешкод у їх роботі, або надання їм завідомо неправдивої інформації, а так само недодержання встановлених законодавством строків надання інформації народному депутату України, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини чи Рахунковій палаті –
тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від десяти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

 

Доки військова прокуратура та поліція розслідують три кримінальні провадження за фактами ймовірних порушень при передачі гектара державної землі на вулиці Поповича, 65-А, СБУ Рівненщини знайшла свій шлях встановлення законності у власних господарських справах. Скандальне будівництво елітних котеджів на промисловій землі спецслужба не тільки не зупинила, а й уклала з забудовником новий договір. Крім того, керівництво СБУ заявляє, що влітку 2015 року землю віддали в суборенду ТзДВ «Фірма «Рівненчанка» після конкурсу. Однак всі документи конкурсу начальник управління СБУ у Рівненській області Василь Бедрій від громадськості приховав і засекретив.

конкурс-1024x768

Вам також може сподобатися