У Острозі відбувся перший тренінг “Університету громадянської активності”

dsc_0106

У районах Рівненської області розпочався етап реалізації соціально-навчального проекту «Університет громадянської активності». У неділю, 23 жовтня 2016 року, відбувся перший тренінг в м. Острог. Захід відбувся у JLab Національного університету «Острозька академія». Для участі в навчаннях зареєструвалося 19 осіб, серед яких ветерани АТО, волонтери, представники громадських організацій та місцеві активісти.

Проект проводить ГО «Антикорупційний моніторинг» спільно з Рівненською ОДА за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

dsc_0027

У рамках тренінгу журналісти-розслідувачі Тетяна Кушнірук та Ольга Ферар детально розглянули питання оформлення запитів про доступ до публічної інформації, роботу із відкритими реєстрами запобігання корупції, оскарження дій органів влади. Як стало вже традиційним, окрім теоретичної інформації учасникам були запропоновані і практичні завдання. Зокрема, розділившись на групи, присутні повинні були скласти звернення про доступ до публічної інформації відповідно до запропонованих тем.

dsc_0055

– Добре, що є такі організації, котрі вчать простих людей відстоювати свої права та допомагають звичайним громадянам зрозуміти, що вони самі здатні себе захисти перед органами державної влади. Ну і найголовніше, подібні тренінги дозволяють здобути знання, як користуватися доступними засобами щодо контролю за владою, як правильно отримати від чиновників необхідну інформацію, як загалом процес спілкування з владою зробити результативним, – підкреслив ветеран АТО Василь Шишко.

dsc_0041

– Я давно не був на таких тренінгах. Я от зараз відчуваю «інформаційний голод», бракує не теорії, а саме реальних прикладів. Вчитися потрібно все життя – це одна із причин, що спонукала мене прийти на цей тренінг. Необхідно здобути практичні навички, а цей тренінг саме це і пропонує,  – зауважив сільський голова с. Розваж Юрій Ягодка.

dsc_0056

– Я задоволений інформацією, яку почув на тренінгу. Дуже добре, що ви розсилаєте докладні довідкові матеріали про питання, що розглядали під час тренінгу. Загалом зараз найбільша наша проблема – це пасивність людей, – волонтер Олег Ширяєв.

Дати проведення тренінгів у Острозі ( 23 та 30 жовтня), Вараші (6 та 13 листопада), Здолбунові (27 листопада та 18 грудня) Дубно (22 січня та 12 лютого), Костополі (26 лютого та 19 березня).
Охочі учасники ще можуть зареєструватися:https://goo.gl/forms/U81ZPVHcQZ6lEiHv2

dsc_0002 dsc_0007 dsc_0062 dsc_0067

 

Вам також може сподобатися