У Рівному знають як тендерах можна зекономити або втратити мільйони

12495125_1573089726337995_7292568106318274658_nГромадські активісти виявляють та оскаржують порушення у публічних закупівлях, готують журналістські розслідування та навчають бізнес як чесно та ефективно працювати на Prozorro. Усе це вважають способами боротьби з корупцією та підвищенням ефективності витрачання коштів платників податків. Нині на Рівненщині, Волині та Хмельниччині реалізовується громадський проект «Сприяння прозорості державних закупівель у Західній Україні».

«Після Революції Гідності разом з групою активістів вирішили спрямувати свої зусилля на конкретну сферу боротьби з корупцією – зловживання у державні закупівлі, – розповідає керівник громадської ініціативи «За чесний тендер» Святослав Клічук. – Ми маємо успішний досвід оскарження корупційних тендерів, але без активної взаємодії з бізнесом, засобами масової інформації, владою це малоефективно».

Нині громадські активісти у форматі ГО «Рівненський центр «Соціальне партнерство» (РЦСП) намагаються підвищити рівень конкуренції на публічних тендерах, навчаючи та консультуючи бізнес. Починаючи з 1 листопада протягом десяти місяців усі бажаючі підприємці чи представники замовників з Рівненщини, Хмельниччини та Волині можуть пройти одноденний безкоштовний семінар, зареєструвавшись у цій формі: https://goo.gl/forms/FrLkmdbv8VKdwIFr1 або ж отримати консультацію юриста за тел. 067-877-60-98 (Мирослава Примак).

Крім того, у співпраці з журналістами експерти проекту аналізують тендерну документацію, шукають порушення, відслідковують корупційні зв’язки та готують журналістські розслідування.

«Ми хочемо не просто знаходити порушення, – розповідає Святослав Клічук, – ми прагнемо, аби був відчутний результат з конкретними справами та вироками. Суспільний резонанс дозволяє нам зменшувати бажання займатись корупцією, тому ми вдячні засобам масової інформації, які поширюють наші розслідування. Крім того, ми звертаємося у правоохоронні та контролюючі органи, аби вони зупиняли розкрадання чи неефективне використання коштів платників податків. На жаль, поки що реакція досить пасивна. Але вода камінь точить, і з часом будуть конкретні результати – активісти в цьому впевнені».

Представники РЦСП та інші громадські активісти звертаються до усіх зацікавлених у налагодженні тісної співпраці та обміну інформацією задля того, аби зробити витрачання коштів платників податків більш ефективним.

 

За детальнішою інформацією звертайтеся – Святослав Клічук, керівник ГО «Рівненський центр «Соціальне партнерство», тел. 096-006-89-23

Вам також може сподобатися