Владу Рівного хочуть змусити обирати управителів для багатоквартирних будинків прозоро

1459423657

У п’ятницю, 18 листопада, о 13:00 в «InfoHub» (вулиця Словацького, 3-А) відбудеться громадське обговорення проекту рішення Рівненського міського виконавчого комітету «Про організацію конкурсу з вибору управителів для багатоквартирних будинків». Ініціатором проведення обговорення є громадська організація «Антикорупційний моніторинг» в рамках проекту «Прозора комуналка».

До участі в заході запрошений міський голова Рівного Володимир Хомко, заступник міського голови Олексій Хмилецький, начальник управління ЖКГ Рівненського міськвиконкому Ярослав Сахнюк, лідери громадських організацій «Рада голів ОСББ», «Опора», «Соціальне партнерство», «Екоклуб», «Відповідальна громада», представники депутатських фракцій Рівнеради.

Нагадаємо, що вступив у дію Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Відповідно до нього, всі власники квартир у багатоповерхівках  мають визначити форму управління своїм будинком: створити ОСББ, обрати управителя.   Якщо  ж цього не зроблено, то з 1 липня управителя для багатоквартирних будинків на конкурсній основі призначить виконавчий комітет.  На торги компаніям-управителям у Рівному виставлять більше 1000 будинків, які потребують обслуговування.  Тому дуже важливо, щоб конкурс із вибору управителів відбувався відкрито й прозоро.

У вересні  УЖКГ Рівному подало на розгляд виконкому проект рішення «Про організатора конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку», за яким члени виконкому мають затвердити положення про проведення конкурсу, склад конкурсної комісії. Представники громадських організацій мають чимало зауважень до цього документа і вимагають його доопрацювати, запровадити принцип прозорого формування конкурсної комісії. Адже від цього залежить доля тисяч рівнян.

Проект рішення вже виносили на розгляд виконкому, однак через тиск громади зняли з розгляду. Громадські організації вважають, що його треба суттєво доопрацювати перед повторним розглядом.

Читайте також:

Затвердження комісії з вибору управителів рівненських багатоповерхівок перенесли

Мер Рівного руками підлеглих викидає громадськість з процесу вибору управителів для багатоквартирних будинків.

“Антикорупційний моніторинг” вимагає в поліції покарати “управителів”-шахраїв

У Рівному управляюча компанія намагається шахрайським шляхом захопити цілий мікрорайон

Влада Рівного “пустить із молотка” більше 1000 багатоповерхівок

Володимир Перший Комунальний: чому мер Рівного бреше про свій вплив на “фейкові” управляючі компанії?

 

______

Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Прозора «комуналка» – унеможливлення конфлікту інтересів при виборі компаній-управителів для багатоповерхівок Рівного», за підтримки ПРООН.

Вам також може сподобатися

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *