Активіст “Відповідальної громади” Юрій Поліщук взяв участь психологічному тренінгу для волонтерів

Як впоратися з психологічною напругою, не занепасти духом та не нашкодити бійцям і родинам загиблих військових. У Рівному для волонетрів провели спеціальний тренінг, де розповіли про психологічні особливості їхньої діяльності. Допомагати людям – робота благородна, водночас і дуже виснажлива. Тож волонтерам час від часу радять відпочивати, змінюючи рід своєї діяльності. Проте найголовніше в їхній роботі – зрозуміти, що, співпереживаючи біду інших, часто можна нашкодити. Тож емоціям волю краще не давати, наголошують експерти. Про це повідомляє РТБ.

Юрій Поліщук, волонтер: 
“Є волонетри, які приїжджають і заспокоюють бійця. Показують, що вони – частинка мирного життя, що їм є за що боротися. І все тимчасове, а вдома на них чекає рідня. А інші приїжджають, нагнітають ситуацію і свій негатив переносять на бійців”. 

Олег Покальчук, соціальний психолог, радник Міністерства оборони:

“Треба оптимізовувати свої зусилля. Не слід допомагти усьому світу. Краще допомогти ближчим людям. І завжди слід оцінювати свої можливості, щоб не відбувалося “вигорання” чи витрачання ресурсів. Бо в людини вони не відновлюються”.

Вам також може сподобатися