У Рівному провели громадське обговорення конкурсу з вибору управителів багатоквартирних будинків

15055784_1457803787582332_884224824061535433_n

Сьогодні в InfoHub провели громадське обговорення проекту рішення Рівненського міського виконавчого комітету «Про організацію конкурсу з вибору управителів для багатоквартирних будинків». Ініціатором проведення виступили громадська організація « Антикорупційний моніторинг моніторинг» в рамках проекту «Прозора комуналка» за підтримки ПРООН.


В обговоренні взяли участь представник “Рівненського центру “Соціальне партнерсво” Serhiy Pinchuk, лідери ГО «Рада голів ОСББ» Роман Алексійчук та Галина Похильчук , координатор мережі «Опора» Андрій Токарський, координатор ГО “Відповідальна громада” Роман Сидорчук, начальник житлового відділу управління житлово-комунального господарства Олександр Колесник, начальник юридичного відділу управління житлово-комунального господарства Людмила Мазур.

15109626_1457803857582325_7119998547561991358_n

Нагадаємо, що вступив у дію Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Відповідно до нього, всі власники квартир у багатоповерхівках  мають визначити форму управління своїм будинком: створити ОСББ, обрати управителя.   Якщо  ж цього не зроблено, то з 1 липня управителя для багатоквартирних будинків на конкурсній основі призначить виконавчий комітет.  На торги компаніям-управителям у Рівному виставлять більше 1000 будинків, які потребують обслуговування.  Тому дуже важливо, щоб конкурс із вибору управителів відбувався відкрито й прозоро.

У вересні  УЖКГ Рівному подало на розгляд виконкому проект рішення «Про організатора конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку», за яким члени виконкому мають затвердити положення про проведення конкурсу, склад конкурсної комісії. Представники громадських організацій мають чимало зауважень до цього документа і вимагають його доопрацювати, запровадити принцип прозорого формування конкурсної комісії. Адже від цього залежить доля тисяч рівнян.

Читайте також:

Затвердження комісії з вибору управителів рівненських багатоповерхівок перенесли

Мер Рівного руками підлеглих викидає громадськість з процесу вибору управителів для багатоквартирних будинків.

“Антикорупційний моніторинг” вимагає в поліції покарати “управителів”-шахраїв

У Рівному управляюча компанія намагається шахрайським шляхом захопити цілий мікрорайон

Влада Рівного “пустить із молотка” більше 1000 багатоповерхівок

Володимир Перший Комунальний: чому мер Рівного бреше про свій вплив на “фейкові” управляючі компанії?

______

Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Прозора «комуналка» – унеможливлення конфлікту інтересів при виборі компаній-управителів для багатоповерхівок Рівного», за підтримки ПРООН.

Вам також може сподобатися