У Здолбунові відбувся другий тренінг “Університету громадянської активності”

dsc_0117

18 грудня 2016 року в Здолбунові пройшов другий тренінг соціально-навчального проекту «Університет громадянської активності», який реалізується як ініціатива ГО «Антикорупційний моніторинг» та Рівненської облдержадміністрації за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Учасники – 10 представників громадських організацій, волонтерського руху, ветерани АТО та активні громадяни.

Під час чотирьох секцій навчання тренери Віталій Примак та Святослав Клічук розглянули питання сервісів громадського контролю влади, планування публічних кампаній, реєстрацію громадських об’єднань та електронного декларування.

dsc_0048

Також важлива увага була зосереджена на здобутті практичних навичок. Так, Святослав Клічук вкотре провів рольову гру з планування публічної кампанії щодо незаконної забудови парку відпочинку.

dsc_0088

– Взагалі серія цих тренінгів вийшла дуже цікавою. Звичайно, певну інформацію я вже знав, але ваші навчання допомогли поглибити та систематизувати знання. Відтак молодий активіст, котрий планує зайнятися активною громадською роботою, за допомогою таких тренінгів може здобути необхідні навички. А для досвідчених діячів такі заходи дозволяють удосконалити та розширити власні методи боротьби з неефективною владою, – зауважив волонтер, депутат Здолбунівської міської ради Дмитро Сирота.

dsc_0103

– Отримані під час навчань знання та поради ми згодом використаємо вже в повсякденній роботі, а це допоможе зробити нашу роботу більш ефективною. Перевагою «Університету громадської активності» є те, що навчання проводяться на місцях, в районах, де бракує необхідної інформації. А це дозволить досягати результатів і люди будуть бачити, що діяльність громадських організацій не завершується тільки словами, але й приносить реальні зрушенні у вирішенні проблем місцевих громад, – розповів керівник громадської організації «Сила Волі» Роман Колюхов.

Дати проведення тренінгів у Дубно (22 січня та 12 лютого), Костополі (26 лютого та 19 березня). Охочі учасники можуть зараєструватися: https://goo.gl/forms/U81ZPVHcQZ6lEiHv2

______

Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов`язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Вам також може сподобатися

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *