З якими компаніями пов’язаний міський голова Рівного та його родичі [Інфографіка]

%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b5_%d1%81%d1%85%d0%b5%d0%bc%d0%b01

Не май 100 гривень, а май бізнес-друзів  зятя.  Міський голова Рівного Володимир Хомко ніколи не працював у бізнесі. Але йому поталанило з зятем. Ще у 2011 році Роман Артуньян не знайшов щастя у комунальній галузі і звільнився з посади директора КП «Галузеве», тоді як вже у 2016 році бізнес-діяльність родича міського голови має чимало успіхів. Але не гоже рахувати чужі гроші. Краще давайте звернемо увагу на зв’язки Романа Артуньяна та Володимира Хомка з рівненськими бізнес-структурами. Хоча б на ті, про які офіційно говорить єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.  Ось що в рамках проекту «Прозора комуналка» за підтримки ПРООН з’ясував «Антикорупційний моніторинг».

Наперед зауважимо, що дані зв’язки не свідчать про жодні порушення. Принаймні до моменту, доки ці фірми не отримуватимуть від міської ради за підписом міського голови значні суми коштів, пільгові умови для ведення бізнесу.

%d1%81%d1%85%d0%b5%d0%bc%d0%b01

Сьогодні Роман Артуньян – підприємець, який заснував декілька успішних підприємств. Але цікавлять нас два найбільші з них.  Пан Роман спільно з декількома фізичним особами є засновником обслуговуючого кооперативу “Житлово-будівельний кооператив “Соборний”. Юридична особа зараз перебуває у стані припинення, але здобула скандальну репутацію в 2011 році насамперед через затримання одного з засновників, громадянина Російської Федерації Фарида Салахутдінова. Одним із засновників кооперативу, за інформацією «Рівне вечірнє», його керівником та ліквідатором є заступник начальника міського управління капітального будівництва Василь Гайчук. А він, на хвилинку, підлеглим тестя Романа, міського голови Володимира Хомка.

Засновником іншого товариства «Будова-М» разом із Романом Артуньяном є Гайчук Іван Васильович. Всеукраїнське видання «Інсайдер» із власних джерел називає Івана Гайчука… сином заступника начальника міського управління капітального будівництва Василя Гайчука. У телефонній розмові Василь Гайчук підтвердив, що Іван Васильович є його сином. Разом з тим зауважив, що фірма “Будова-М” зараз не здійснює діяльність, а син працює в іншій компанії.

Тим часом цікавіші речі розгортаються навколо людини, яка, за версією порталу «Четверта влада», має з паном Романом не тільки бізнесовий зв`язок, а й спільне місце реєстрації. Це Полухін Ігор Юрійович. Відповідно до даних єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, разом із Романом він досі зареєстрований за адресою: місто Рівне, вулиця Директорії, будинок 5, квартира 21. У телефонному спілкуванні Роман Артуньян підвердив, що Ігор Полухін є його братом.

Разом із зятем мера чоловік встиг засвітитися і в іншому скандалі  – земельному.  «Садівник» Полухін Ігор Юрійович значився під номером 10 у списку щасливчиків, які в 2013 році отримали можливість приватизувати ділянку «під садівництво» на Київській. Тоді міський голова дуже розлютився і виділення землі на йому «зарубав».  На одній із сесій Володимир Хомко сам викликався виступити щодо скандальної земельної ділянки, яка пов’язана з його зятем.

Тоді після скандалу виділення земельних ділянок так і не провели. Але своїми діями Роман Артуньян та Ігор Полухін тінь на репутацію міського голови таки кинули. Втім цікаве інше – в реєстрах Мін’юсту Ігор Полухін значиться засновником компанії «ВЕЙСТ-БУД» разом із Словянською Анастасією Сергіївною. А та, в свою чергу, є співзасновником скандальної управляючої компанії «Західна», яка після розслідувань «Антикорупційного моніторингу» чомусь вирішила припинити свою діяльність та закритися. Тим не менше дані про її засновників у реєстрі залишились. Ними також значились начальник ЖКП «Західне» Микола Тарасюк та начальник КП «Рівненське ШЕУ» Віктор Климук.

Тим часом молодий бізнесмен Ігор Полухін заснував ще одну компанію – Товариство з обмеженою відповідальністю “Дорбудсервіс Віг”, співзасновником якої є Верзун Микола Петрович. Микола Петрович, у свою чергу,  є засновником і директором ПП “САНТЕХБУД К”. До речі, із “САНТЕХБУДом К” за останній рік управління ЖКГ уклало договорів на проведення ремонтів і облаштування благоустрою міських вулиць та парків на суму майже в мільйон гривень. Підприємство ремонтувало привокзальну площу на вулиці Небесної сотні, парк Просвіти, підземний перехід на «Північному» та приміщення Рівненського міськвиконкому. Ось такий випадковий збіг.

Тим часом невдовзі у Рівному комісія з числа членів виконкому та депутатів Рівнеради обиратиме управителів для восьми сотень рівненських багатоповерхівок. З ким із них пов’язані новоспечені управляючі компанії – читайте у наступному матеріалі.

______

Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Прозора «комуналка» – унеможливлення конфлікту інтересів при виборі компаній-управителів для багатоповерхівок Рівного», за підтримки ПРООН.

Вам також може сподобатися