Щедрування відчаю: чому майже бездомні комунальники переїдуть жити до мера

Без назви-1

Поки щедрувальники ходять по оселях і несуть радісні звістки, міська влада без попередження підготувала погану звістку мешканцям гуртожитку на вулиці Небесної Сотні, 6-А. Завтра члени виконкому голосуватимуть за визнання їхнього гуртожитку аварійним і заборону його подальшої експлуатації. Це при тому, що остання експертиза його аварійним не визнала. Але міський голова Рівного Володимир Хомко заказав, що йому байдуже і він мешканців звідти все одно виселить. Хай навіть вони всю планету перекриють.


А виселяти мешканців немає куди. Бо у міста немає вільних місць в гуртожитках. Зовсім. Тобто людей можуть залишитись в мороз просто неба. А ще більше шансів на їх повторне заселення майже немає. Бо пустий гуртожиток, може випадково згоріти, затопитися водою, може впасти дах. Ну словом, що я вам розповідаю, ви ж знаєте як руйнують будівлі, які конче треба знести. А знести треба бо у спілкуванні з мешканцями міська влада сказала, що гуртожиток знесуть і зроблять на його місці парковку. Або здадуть в оренду під якусь комерцію.
Мешканці готові брати відповідальність за свій гуртожиток, ремонтувати його. Але міська влада відмовляється давати їм дозвіл на приватизацію. У них свої плани. Бо 20 років на гуртожиток “забивали болт, а як тільки поруч побудували елітних бізнес-центр – гуртожиток став муляти око.
Таким чином вже завтра без даху над головую можуть залишитися 35 сімей у яких два десятки малих діток. Ці люди працівники ЖКП, «Тресту зеленого господарства» та інших комунальних установ, які по 20 років працювали на благо міста. Вони довго мовчали , бо боялись втратити роботу. Але тепер їх, без п’яти хвилин безхатченкам, нема чого втрачати. Вдячністю за роки роботи для них має стати – проживання на вулиці.
Доведені до відчаю діти, пенсіонери пішли сьогодні щедрувати до кожного члена виконкому додому, щоб просити не викидати їх на вулицю. Та чи почують їх?

Для довідки. Ось так виглядає звичайне скотство при обстоювання міською владою інтересів бізнес-структур.

 

Вам також може сподобатися

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *