У Вараші вивчали основи Government Relations

DSCN0098

5 березня 2017 року в  місті Вараш відбувся практикум ««Ефективні кампанії відстоювання громадських та громадянських інтересів» у рамках соціально-навчального проекту «Університет громадянської активності», який реалізується як ініціатива ГО «Антикорупційний моніторинг» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Учасниками практикуму стали 15 представників місцевих громадських організацій та волонтерських об’єднань.

Програма навчань передбачала розгляд кількох важливих питань на теоретичному та практичному рівнях. У навчальних презентаціях розглянули проблеми громадського контролю за прозорістю земельних відносин місцевих рад та ходом житлово-комунальної реформи, а також проведення ефективних громадських кампаній та взаємодія з місцевою владою (GR).

Втім, основний ухил тренінгу передбачав формування саме практичних навичок громадського контролю за діяльністю влади. Учасники практикуму, працюючи у командах, повинні були презентувати власні стратегії публічних кампанії щодо відстоювання інтересів малих груп.

Вже традиційним стало проведення «рольової гри» у конкретних «польових» умовах громадської діяльності активістів. Так, перед учасниками було поставлено завдання знайти шляхи впливу на представників влади щодо відстоювання інтересів громади.

DSCN0095 DSCN0110 DSCN0116 DSCN0143

______

Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов`язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Вам також може сподобатися