На Рівненщині створили оперативний штаб захисту аграріїв від рейдерів

20750585_10213794905164297_920622169_n

Таку ініціативу Мін’юсту днями підтримав Кабінет міністрів України. На період жнив оперативний штаб допомагатиме фермерам Рівненщини боротися зі спробами рейдерських захоплень земель та зібраного урожаю. До складу штабу під головуванням заступника голови РОДА Ігоря Тимошенко, увійшли представники Головного територіального управління юстиції в Рівненській області, Рівненської ОДА, Держгеокадастру в Рівненській області, обласної асоціації фермерів та приватних землевласників, обласної громадської спілки «Аграрний союз України», Національної поліції.

– На жаль, реалії сьогодення такі, що українські землероби нерідко стають жертвами спроб рейдерського захоплення землі, або врожаю. Ця проблема стає особливо гострою в період жнив. Щоб боротися із такою незаконною діяльністю ми створили в області оперативний штаб для захисту аграріїв, – розповіла заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник управління державної реєстрації Неля Ковальова.

В рамках діяльності оперативного штабу на Рівненщині почнуть працювати мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги. Фахівці Рівненської юстиції та Бюро безоплатної правової допомоги консультуватимуть людей у районах, як діяти у ситуаціях, коли рейдери захоплюють землю або урожай, допомагатимуть правильно написати скаргу на дії реєстраторів, які вчинятимуть неправомірні дії з нерухомим майном.

 

Вам також може сподобатися

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *