Рівненська юстиція разом з “АКМ” презентувала першу місцеву реформу

1

У середу, 24 лютого, начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Іванна Смачило презентувала концепцію першої місцевої реформи «Рівненська юстиція – якісний державний сервіс».


– Рівненська юстиція – одне з головних відомств, яке впроваджує реформи. Ми створюємо якісну юридичну сервісну службу, яка працюватиме за європейським стандартом. За участі юристів, нотаріусів, громадських організацій, депутатів розробили концепцію «Якісний державний сервіс», яка стане початком докорінних змін в обласних держаних юридичних службах. У концепції поєднані як загальнодержавні реформи, так і місцеві, – зазначила Іванна Смачило. – Міністерство юстиції розробило і впроваджує чіткий план реформ. Свою дорожню карту реформи має і Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області. Докорінні реформи торкнулись не тільки відкриття більшості державних реєстрів, а й ліквідації практики реєстраційної бюрократії. Зареєструвати бізнес, громадські формування, майнові права стало простіше і швидше. В юстиції впроваджується електронний документообіг та електронні он-лайн-послуги.
За словами Іванни Смачило, другий рік поспіль у юстиції тривають реформи держслужби. Спрощуються функції, скорочуються не потрібні і не ефективні підрозділи. Загалом тільки в 2016 році Рівненська юстиція скоротить майже 30 відсотків чиновників. Замість великої кількості начальників, юстиція створить ефективну сервісну службу менеджерів, стане контролером та просвітером нововведень, яка завжди відкрита для своїх клієнтів.
Крім того, обласна юстиція ініціювала створення Рівненського дому юстиції, який допоможе надавати послуги місцевій громаді більш якісно. Зараз структурні підрозділи обласної та міської юстиції розкидані по всьому місту. Це офісні приміщення на вулиці Шевченка, 45, Поштовій, 2, Білякова, 4, Замковій, 23, Соборній, 98. Загалом вони займають більше 2200 квадратних метрів приміщень, які належать територіальній громаді міста Рівне, Рівненської області та державних підприємствам. Після переїзду Рівненська юстиція працюватиме на 1400 квадратних метрах в одній будівлі. Це зробить службу доступною для маломобільних груп населення, пенсіонерів, людей із обмеженими фізичними можливостями.
Концепція оновленої юстиції дозволить створити єдиний центр правової допомоги, де в зручній формі кожен клієнт зможе отримати фахові юридичні консультації, первинну правову допомогу, доступ до електронних реєстрів.
– Ми розраховуємо на підтримку нашої ініціативи місцевою громадою. Просимо розуміння і підтримки депутатів Рівненської міської ради. Ми разом маємо зробити життя місцевої громади зручніше, – підкреслила Іванна Смачило.

2 2-1 3 4

5 6

5 причин_слайди_1 5 причин_слайди_2 5 причин_слайди_3 5 причин_слайди_4 5 причин_слайди_5

Вам також може сподобатися