Плівки ДАБІ: рівненського керівника інспекції Ігоря Мічуду звинувачують у тиску на підлеглих [Аудіо]

1441975946

У Рівному новий скандал навколо Державної архітектурно-будівельної інспекції. Журналіст порталу “Четверта влада” Володимир Торбіч вчора оприлюднив скандальний аудіозапис. На ньому чути голос, схожий на голос керівника ДАБІ у Рівненській області Ігоря Мічуди. З запису випливає, що керівник “тисне” на ймовірних підлеглих та нібито примушує переписати акт із виявленими порушеннями під час будівництва  кварталу житлової та громадської забудови на вулицях Костромській та Гагаріна у м.Рівне (І черга). Сам Ігор Мічуда називає цей запис нісенітницею.

– Хотілося б почути коментарі Ihor Michuda про тиск на підлеглих із метою схилити до незаконних дій – переписати акт із виявленими порушеннями під час будівництва кварталу житлової та громадської забудови на вулицях Костромська та Гагаріна у м.Рівному (І черга), перший пусковий комплекс, замовник – УКБ Рівненського міськвиконкому. Поки що без коментарів, але з цитатами (обережно, ненормативна лексика). “2016 год – год безпрєдєла”, “Власть в ДАБІ помєнялась. да помєнялась. Сістєма в ДАБІ помєнялась? Нє… Просто єсть момєнти коли нада б… вийобу…, а коли нада б… воврємя отступіть”, “В момєнт бєспрєдєла вийоб… не стоит. Це вам мій совєт, людини, яка 27 років у бізнесі”, “Ви або робите так як я скажу, або…”, “Не ті часи і не та система, де можна виїб…”, “Коли вони дивляться сюда, вони бачать Мічуду, який бл… і з бандітами, з бізнесменами, з чиновниками бл… з представниками влади – з усім. Моя порада – написать так як я сказав, далі я вирішу всі питання”, – пише Володимир Торбіч.

“Пацани, це не ті часи і не ті врємєна… Ви або робите, що я сказав, або пишете заяви і бистренько у**ли… Питання в тому, хто твоїх двох дітей доглядать буде, коли тебе не буде?” – говорить голос, схожий на голос Ігоря Мічуди, своїм підлеглим, котрі відмовляються виправляти документи. Вони чітко пояснюють керівнику про кримінальну відповідальність за вчинення таких дій.

– Це нісенітниця. Звідки я знаю, хто що там казав. Як взагалі ви уявляєте, щоб я тиснув на підлеглих і щось таке казав? – прокоментував запис керівник ДАБІ у Рівненській області Ігор Мічуда.

Нагадаємо,  за інформацією http://4vlada.com/ слідчий відділ Рівненського відділу поліції проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому міською прокуратурою Рівного 20 квітня за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України.
Під час досудового розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами управління ДАБІ у Рівненській області, що спричинило тяжкі наслідки в інтересах держави, встановлено, що у лютому-березні 2016 року працівники ДАБІ у Рівненській області провели перевірку на одному із будівництв у Рівному, за результатами якої були виявлені правопорушення у сфері містобудівної діяльності. Однак посадова особа інспекції, отримавши матеріали перевірки, неналежним чином їх оформила та не направила порушнику відповідну постанову, завдавши державі збитків на суму один мільйон 379 тисяч гривень у вигляді штрафних санкцій, які не надійшли до бюджету.

Вам також може сподобатися