У Рівному проводять “ідеальний тендер” на 700 тисяч гривень

Заступник начальника Управління освіти Рівненського міськвиконкому Катерина Сичик та керівник громадської ініціативи «За чесний тендер» Святослав Клічук звертаються до представників бізнесу з пропозицією активніше подавати свої заявки на тендери, які проводить управління. Обіцяють прозорість та чесність витрачання бюджетних коштів. Перший спільний «ідеальний» тендер – це закупівля ноутбуків та іншої оргтехніки в рівненські школи на 700 000 грн.

Голова комітету з конкурсних торгів, заступник начальника Управління освіти Катерина Сичик розповідає, що управління підтримало ідею громадських активістів щодо «спільного» проведення тендеру, адже у них держзакупівлі завжди проходять відкрито та прозоро, але бажаючих надати свої послуги чи продати товари не так багато. Кошти на цю закупівлю вже передбачені, ніяких затримок платежів не буде, тому представникам бізнесу варто сміливіше брати участь у закупівлях, зокрема і на оргтехніку.

За словами керівника ініціативи «За чесний тендер» Святослава Клічука, державні закупівлі в Україні є тією сферою, яка все ще не викликає достатньої довіри у суспільства. Люди вважають її корумпованою, при чому таке ставлення формувалося роками. Нині громадські активісти, разом з рівненськими освітянами, хочуть ці стереотипи зламати. Більше того, є домовленість, що всі слушні зауваження по тендерній документації, зокрема по технічним вимогам до комп’ютерів від потенційних учасників будуть вислухані та, якщо вони не суперечитимуть законодавству, враховані.

Сам же тендер, точніше розкриття тендерних пропозицій, заплановано на 10 червня. Детальніше про умови та перелік документів можна дізнатися запосиланням.

Діяльність проводиться в рамках проекту «За чесний тендер на Рівненщині та Волині», що реалізовується Рівненським агентством журналістських розслідувань, за підтримки Програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження». Метою проекту є – сприяння та контроль над прозорістю організації та проведення тендерів на Рівненщині та Волині для ефективнішого використання коштів громади.

За детальнішою інформацією звертайтеся – Святослав Клічук 096-006-89-23, Сичик Катерина Іванівна, голова комітету з конкурсних торгів, (0362) 63 58 02

Вам також може сподобатися