Дослідження ГО “АКМ”: “Як пішохідні переходи Рівного зробити безпечнішими”

1

Активісти громадської організації «Антикорупційний моніторинг» вирішили відстоювати безпеку дорожнього руху біля власних осель. Однак зрозуміли, що це проблема всього міста, тож її треба вирішувати комплексно. Особливо на нерегульованих пішохідних переходах. Так народилося дослідження «Як пішохідні переходи Рівного зробити безпечнішими». Його власними силами зробили активісти Олександр Безощук та Юрій Дюг.

За основу дослідження взяли статистику Національної поліції в Рівненські області за 2011-2015 роки. Так, активісти виявили найнебезпечніші вулиці Рівного та перехрестя, які є місцями концентрації ДТП. За п’ять років там постраждало 283 людини, загинуло 33 особи.
Щоб зменшити рівень аварійності, травмування та загибелі пішоходів, активісти пропонують встановити додаткове освітлення на 55 нерегульованих пішохідних переходах на 15 найбільш небезпечних вулицях міста. Якісне і технологічно правильне обладнання одного переходу коштуватиме всього 11-12 тисяч гривень, а 55 переходів – це  638-600 тисяч із міського бюджету. Для порівняння – стільки ж коштує встановлення трьох світлофорів.

Активісти порахували – в разі встановлення додаткового освітлення 1 врятоване життя на дорогах Рівного обійдеться міському бюджету всього у 2300 гривень.

Напрацьовані пропозиції будуть передані міському голові Рівного, голові постійної комісії транспорту і зв`язку, голові постійної комісії з питань бюджету та фінансів Рівненської міської ради.

 

Вам також може сподобатися