Рівненські освітяни розширили можливості для потенційних учасників тендеру на поставку оргтехніки в школи

IMG_20160601_144412

Комітет з конкурсних торгів Управління освіти Рівненського міськвиконкому дослухався до пропозицій громадських активістів та бізнесу і розширив можливості участі у тендері на закупівлю оргтехніки для рівненських шкіл. Тендер на закупівлю ноутбуків та принтерів на 700 тисяч гривень хочуть зробити показовим, максимально публічним. Усе це аби збільшити довіру та конкуренцію на кошти платників податків.

Управління освіти Рівненського міськвиконкому оголосило про намір купити ноутбуків, оргтехніки та програмного забезпечення на суму до 700 тисяч гривень. Представники громадської ініціативи «За чесний тендер»  звернулися з пропозиціями як, на їх думку, можна зробити цю закупівлю ефективнішою, освітяни погодилися.

Так 1 червня відбулася зустріч представників комітету з конкурсних торгів, громадських активістів та підприємств – потенційних учасників. Зустріч була відкритою та попередньо анонсувалася в засобах масової інформації. Її основними завданнями були – вислухати пропозиції щодо документації конкурсних торгів, аби зробити їх максимально сприятливими для ефективної закупівлі, а також показати представникам бізнесу, що влада зацікавлена в їх активній участі у закупівлях.

Голова комітету з конкурсних торгів, заступник начальника Управління освіти Катерина Сичик під час зустрічі запевнила, що освітяни прагнуть купити для дітей найкращу техніку за найнижчими цінами, тому готова вислухати пропозиції, якщо вони не суперечитимуть законодавству та підуть на благо учням. Під час дискусії обговорили технічні вимоги до оргтехніки, вимоги до оформлення документації, умови постачання та оплати.

Врешті, в понеділок 6 червня на сайті Віснику державних закупівель з’явилися Зміни до Документації конкурсних торгів, які були внесені на прохання громадських активістів та бізнесу. Це дасть змогу розширити коло потенційних учасників. Відповідно, дата розкриття пропозицій переноситься на 23 червня. Усе це дає більше можливостей усім зацікавленим фірмам підготувати свої пропозиції та спробувати виграти цю закупівлю, запропонувавши найкращу пропозицію.

Громадські активісти закликають представників бізнесу активніше брати участь у закупівлях, та готові надавати безкоштовні юридичні консультації, а також робити усе від них залежне, аби зменшити кількість зловживань, дискримінації учасників, неефективного витрачання коштів платників податків.

Детальніше з умовами тендеру можна дізнатися за наступним посиланням https://tender.me.gov.ua/EDZFrontOffice/menu/uk/purchaseStartSearch/announce_detail?id=EDZrrE9BDQ

Діяльність проводиться в рамках проекту «За чесний тендер на Рівненщині та Волині», що реалізовується Рівненським агентством журналістських розслідувань, за підтримки Програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження». Метою проекту є – сприяння та контроль над прозорістю організації та проведення тендерів на Рівненщині та Волині для ефективнішого використання коштів громади.

 За детальнішою інформацією звертайтеся – Святослав Клічук 096-006-89-23

Сичик Катерина Іванівна, голова комітету з конкурсних торгів, (0362) 63 58 02

Вам також може сподобатися