На Рівненщині державний виконавець за хабар отримав лише штраф

Згідно із вироком суду визнано винним працівника Зарічненського районного відділу Державної виконавчої служби у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди). Зокрема, державним обвинувачем доведено, що державний виконавець одержав у травні 2016 року в службовому кабінеті від громадянина кошти у розмірі 9 тис грн за закриття виконавчого провадження.


На етапі досудового розслідування, що його здійснювали слідчі прокуратури області, підозрюваний уклав з прокурором, який здійснював процесуальне керівництво, угоду про визнання винуватості у вчиненні корупційного злочину.
Згідно з вироком Зарічненського районного суду від 16.06.2016 затверджено вказану угоду про визнання винуватості, службовця визнано винним у вчиненні інкримінованого йому злочину та останньому призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 18 700 грн) з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах Державної виконавчої служби України строком на 1 рік.
Прес-служба прокуратури Рівненської області

Вам також може сподобатися