Депутати Рівнеради втретє відмовились “пакетом” давати земельні ділянки прокурорам та суддям

28025842012_76777a47b5

Ще 17 майбутнім мешканцям нового мікрорайону, що між вулицями Макарова та Пржевальського у Рівному, міська рада днями відмовила. Як і раніше, депутатам пропонували голосувати пакетом з прізвищами тих, хто просив передати їм безкоштовно у власність земельні ділянки, на яких будується. “Антикорупційний моніторинг” неодноразово писав про виділення землі на цьому масиві. Після громадського розголосу та відмови депутатів голосувати за виділення землі, управління капітального будівництва вирішили продовжити договори оренди по всіх ділянках. Таким чином міський бюджет отримуватиме щомісяця до 200 тисяч гривень, тобто більше 2,4 мільйона щорічно.

Як пише “Рівне вечірнє” відібрати землю у забудовників депутати не можуть, тож рано чи пізно змушені будуть передати понад 200 ділянок безкоштовно в їхню власність. Доти ж за кожну з них у бюджет міста щороку потраплятиме 12-14 тис. грн. Але це за умови, що на наступній сесії депутати проголосують за продовження договору оренди з УКБ, який спливає цього літа. Нагадаємо, у 2004 році міська рада віддала управлінню капітального будівництва, а те вже укладало суборенду з охочими побудуватися у новому мікрорайоні. Договір поновлюватимуть на стільки ж років. Втім, якщо навіть депутати не підтримають це рішення, договір оренди продовжиться автоматично.

До речі, серед 17 осіб, яким на минулій сесії відмовили у наданні землі у масиві, були колишній керівник «Дельта Банку» на Рівненщині Іван Люсак, суддя Рівненського міського суду Ігор Ковальов, підприємець Сергій Скакальський. Звернень щодо ділянок на Макарова-Пржевальського кожного місяця у міськраді більшає. Серед тих, що надійшли недавно, — прохання про безкоштовну землю від нардепа Юрія Вознюка та його батька Володимира, які збираються бути сусідами і, між іншим, мають будівельний бізнес у Рівному. Юрій Вознюк та його батько почали будуватися на вулиці Івана Багряного, 3 та 5.

З сусідів пана Вознюка до міської ради, щоб отримати земельну ділянку, звертався поки тільки один — Олександр Чуба, людина у Рівному непублічна. Втім, по сусідству з нардепом мешкатимуть і більш відомі рівняни. На вулиці Багряного, 7 — родичка панів Вознюків та директорка бюро інтер’єрного дизайну «Makovski» Тетяна Маковська. За нею — три ділянки, які дісталися родині Почтаренків. Роман Почтаренко є бізнес-партнером родини Вознюків та помічником Юрія Вознюка у парламенті. Через дорогу від Вознюків — земельні ділянки власника ТзОВ «Захист-Сервіс» Сергія Гринчука та Сергія Жабчика, який може бути сином власника ПП «Віліс» Віктора Жабчика. Поряд з ними, на вулиці Івана Багряного, 8 та 10 — земельні ділянки братів Андрія та Олександра Тимощуків, один з них прокурор, інший — суддя.

DSCN9303_новый размер

Читайте також: Зіркові ділянки: у Рівному депутати, судді та прокурори отримали 35 га землі для елітних котеджів

Вам також може сподобатися