14 мільйонів політичного впливу: в Рівному мер з підлеглими обирає двори для ремонту на власний розсуд

36169

У Рівному на ремонт прибудинкових територій та дворів у 2016 році планують витратити 14,5 мільйонів гривень. Втім, які саме двори ремонтуватимуть – підлеглі Володимира Хомка не знають. Принаймні таку відповідь отримала ГО “Антикорупційний моніторинг“. Чиновники кажуть, які побачимо ті й відремонтуємо.

В чому проблема? Фінансово грамотно – планувати діяльність з благоустрою міста. Двори не руйнуються за один день. Попередні обстеження та дефектні акти мали би складати напередодні подання пропозицій до бюджету наступного року. Формування робочих сум для ремонту того чи іншого двору мали б публічного обговорюватися, подаватися депутатами місцевих рад. На основі узагальнених пропозицій мала б закладатися сума в бюджеті з урахуванням інфляції. Ми ж маємо все з точністю та навпаки.

Депутати голосують за нічим необґрунтовану статтю витрати в бюджеті. А тоді міський голова з підлеглими на власний розсуд вирішує, які двори ремонтувати, а які «ми не побачили, ніхто не звертався». Адже комунальники «можуть» зайти у ваш двір, а можуть і не зайти. Якщо депутат від вашого округу має приязні стосунки з міським головою – ваш двір обстежать і відремонтують. А депутат буде говорити бабусям на лавці, що це він зробив і постарався. Ледь на за свої. Хоча все це лишень непрозорий розподіл грошей рівненських платників податків.

У 2015 році за кілька місяців до виборів комунальники відремонтували 178 прибудинкових територій на суму в понад 12,2 мільйони гривень. Чи вплинули такі показові вибіркові ремонти на вибори депутатів до міської ради? Хто з мером дружив – у того на окрузі двори відремонтовані, а хто не дружив – той хай в ямах ноги ламає?

Депутати Сергій Паладійчук, Alexandr Chubay, Tetyana Chubay, Роман Яворський, Любов Романюк, Sviatoslav Stelmashchuk, Микола Бляшин,Святослав Євтушенко, Ольга Крыж, Володимир Кудрін, Олександр Нестерук, Назарій Поліщук, Volodymyr Popyk вас влаштовує такий стан справ?

відповідь 140-13-1 відповідь 140-13-2 відповідь 140-13-3 відповідь 140-13-4 відповідь 140-13-5 відповідь 140-13-6 відповідь 140-13-7 відповідь 140-13-8 відповідь 140-13-9 відповідь 140-13-10

Вам також може сподобатися