“Антикорупційний моніторинг” дослідить відкритість, публічність та фінансову прозорість об’єднаних громад Рівненщини та Закарпаття

16425768_1231533720234913_8647744992747051340_n

Проект громадської організації “Антикорупційний моніторинг”  став переможцем другого конкурс малих грантів для підтримки впровадження демократичних змін на місцевому рівні в Рівненській і Волинській областях проводився РОГО «Комітет виборців України» в межах проекту «Українська регіональна платформа громадянських ініціатив» за підтримки Європейського Союзу.

3 лютого в приміщенні Рівненської облдержадміністрація відбувся установчий тренінг-семінар для переможців Другого конкурсу малих грантів для підтримки впровадження демократичних змін на місцевому рівні в Рівненській і Волинській областях. А після цього відбулося підписання договорів з представниками організацій та ініціативних груп, які здобули перемогу в Конкурсі і з лютого 2017 року починають реалізацію своїх проектів.
16473199_1231533603568258_9053396811009299326_n

Під час тренінгу для громадських активістів провели майстер-клас з управління проектами. Зокрема, присутніх ознайомили із питаннями фінансового та програмного менеджменту.

За словами директора обласної організації КВУ Олексія Горецького, тематика проектів різноманітна. Це і гендерні аспекти, антикорупційна сфера, правова освіта переселенців, публічність бюджетних коштів.

Так, ГО «Антикорупційний моніторинг» в рамках свого проекту досліджує відкритість, публічність та фінансову прозорість об’єднаних громад Рівненщини та Закарпаття.

– Є багато проблем, що стосуються непублічності місцевих рад. Ми проаналізуємо, наскільки якісно використовують усі публічні інструменти ОТГ для донесення інформації про свою діяльність, використання бюджетних коштів, у тому числі через електронні торги. А далі спробуємо надати пропозиції щодо підвищення рівня відкритості громад, – розповів керівник ГО «Антикорупційний моніторинг» Юрій Дюг.

Також організація проаналізує децентралізаційні процеси обох областей. Адже на Рівненщині реформою охоплено третину громад, а на Закарпатті виявили бажання об’єднатися лише три громади, пише прес-служба Рівненської ОДА.

____

Проект здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст  цієї публікації є одноособовою відповідальністю  ГО “Антикорупційний моніторинг” і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу.

3_logotipi

Вам також може сподобатися

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *