У керівника санстанції Рівненщини обшуки

180702_182081401829208_6818048_n

Директора Рівненського обласного лабораторного центру держсанепідемслужби Романа Сафонова затримали правоохоронці. Про на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» повідомила рівненська журналістка Інна Білецька. Про це пише сайт “ВСЕ“.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про затримання головного санітарного лікаря Святослава Протаса та ще два десятки чиновників цього відомства. За словами міністра, вони організували схему по розкраданню великої суми державних коштів. Операція проводилася і розроблялася спільно Нацполіціею і НАБУ. За його словами “за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів”.

bilecka

“Аваков заявив про затримання головного санітарного лікаря України і про 19 його підлеглих, у яких обшуки. Ми перевірили. У Рівненського головного санітарного лікаря теж. Його вивели з кабінету і повезли давати покази. Певно, підозрюють, що він з тих 19, які в схемі”. – написала Інна Білецька на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

safonov_1

Нагадаємо, що в березні цього року керівництво Головного управління Держсанепідемслужби у Рівненській області звинувачували у корупційних порушеннях, зловживанням службовим становищем та тиску на трудовий колектив. Відповідне зверення через міжнародний сервіс викривачів “Хабардокс” надійшло на адресу журналіста “ВСЕ” Юрія Дюга та журналіста “Четвертої влади” Дмитра Бондаря. Зважаючи на значний суспільний резонанс, який склався останнім часом навколо роботи Держсанепідемслужби у Рівненській області та використання нею будівлі на Замковій, 29, ми вирішили вивчити питання більш детально. Редакція не стала послуговуватися неперевіреною інформацію і звернулось до керівництва керівництво Рівненської держсанепідемслужби за коментарями. У свою чергу, в.о. директора Державної установи «Рівненський обласний лабораторний центр» Роман Сафонов спростовує всі звинувачення.

Вам також може сподобатися