Активісти з Рівного та Костополя вчились писати запити на доступ до публічної інформації

DSCN0185

26 березня 2017 року в Рівному (InfoHub) пройшов другий тренінг в рамках соціально-навчального проекту «Університет громадянської активності», який реалізується як ініціатива ГО «Антикорупційний моніторинг» та Рівненської облдержадміністрації за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

DSCN0178

У навчальних презентаціях Тетяна Кушнірук та Віталій Примак детально представили питання оформлення запитів про доступ до публічної інформації, запобігання корупції, сервісів громадського контролю влади та реєстрацію громадських об’єднань. Також окрім теоретичних знань учасникам були запропоновані і практичні завдання. Так, поділивши на групи, присутні повинні були самостійно скласти текст звернення про доступ до публічної інформації відповідно до запропонованих тем.

DSCN0187

– Тренінги дуже сподобалися своєю інформативною наповненістю. За два тижні дізнався про реальні ефективні методи контролю за владою. Особливо пізнавальними були секції про державні реєстри та написання запитів про доступ до публічної інформації. Подібні заходи потрібно  частіше проводити для наших людей, щоб кожен сам знав як відстояти свої права та не дати владі можливості діяти незаконно, – громадський активіст Олександр Пузирко.

DSCN0189

______

Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов`язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Вам також може сподобатися