Рівненський активіст звернувся до Президента, щоб не купувати російське через тендер

20160811143310

Керівник громадської ініціативи «За чесний тендер» Святослав Клічук написав петицію, мета якої – заборонити купівлю російських товарів через тендери. Приводом для цього став нещодавній скандал пов`язаний із закупівлею Рівненським обласним управлінням освіти 10 шкільних автобусів, які в Україні виробляють на основі російських ПАЗиків, повідомляє “Четверта влада”.

Громадська ініціатива «За чесний тендер», очільником якої є Святослав Клічук, допомагає державним структурам проводити тендери. Остання закупівля стала причиною скандалу, адже закуплені автобуси зроблені на основі російських.

«У відповідь на скандал з закупівлею російських ПАЗиків (з українським сертифікатом і назвою «Мрія») пропоную боротись з причинами проблеми, а не її наслідками. Тому написав петицію про внесення змін у законодавство, аби на тендерах не купувати російське, і не лише пазики. Ініціювати подібні зміни до законодавства (про що прошу в петиції) може як Президент, уряд, так і народні депутати», – пояснив Святослав Клічук своє звернення.

photo_2016-08-11_14-26-15

Зі слів активіста, куплені автобуси були найбільш дешевими і відповідали всім вимогам тендерної документації. Однак у Рівному, окремі журналісти та активісти сприйняли закупівлю критично.

«На відміну від інших регіонів, у нас була найбільша конкуренція та найнижча ціна. Купили автобуси Мрія, які в Україні виробляють на основі російських ПАЗиків. Купили, бо вони відповідали критеріям тендеру і ціна була найнижчою. Згідно з чинним законодавством по-іншому зробити не могли. Тим паче, за словами представників ОДА, вони зверталися в СБУ і ті сказали, що фірма українська», – писав Свтослав про закуплені автобуси.

Вам також може сподобатися