У Рівному розкажуть хто і як обиратиме управителів для тисячі рівненських багатоповерхівок

1459423657
У вівторок, 20 вересня, об 11:00 у Медіа центрі ERVE.UA відбудеться прес-конференція на тему «Хто обиратиме управителів для тисячі рівненських багатоповерхівок?». Під час заходу обговорять найнагальніші проблеми справдження реформи житлово-комунального господарства в Рівному.

Відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», в разі невизначеності співвласників будинку щодо форми управління майном до 1 липня 2016 року виконавчі органи місцевої влади мають на конкурсній основі обрати управителя для такого будинку. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства затвердило необхідний порядок проведення конкурсу щодо обрання управителя багатоквартирного будинку. Там прописана процедура підготовки до конкурсу, його проведення та визначення переможця. Зокрема, у Порядку вказаний перелік необхідної документації, строки подання конкурсних пропозицій, кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу.
Однак для проведення такого конкурсу в Рівному міськвиконком має затвердити своїм рішенням відповідне положення та склад конкурсної комісії з вибору управителів. Відповідний проект рішення вже опублікований на сайті Рівнеради. Серед запропонованих членів конкурсної комісії – працівники виконкому та депутати. В той же час немає жодного представника громадських організацій, хоча закон дозволяє представникам ГО бути учасниками таких комісій.
Громаськість закликає закликає міську владу проводити такі конкурси прозоро та відкрито, максимально залучати до роботи конкурсних комісій громадські організації. Адже від рішення конкурсної комісії напряму залежить життя значної частини мешканців міста, які проживають у майже 1000 багатоповерхівок.

До участі в прес-конференції запрошені:

– Володимир Лапюк – заступник начальника Управління житлово-комунального господарства Рівненської міської ради;
– Сергій Пінчук – експерт з питань житлово-комунального господарства;
– Юрій Дюг – керівник громадської ініціативи «Прозора комуналка»;
– Роман Алексійчук – голова правління ГО «Рада голів ОСББ м.Рівне».
Організатор: Медіа-центр ERVE.UA

Вам також може сподобатися