Безкоштовна роздача землі у Рівному відкладається – на Макарова-Пржевальського подовжують договори оренди

Без назви-1

Земельний “супермаркет” УКБ Рівного працює з невиконанням плану. Здавалось, що ласі ділянки у житловому масиві на Макарова-Пржевальського мали б розібрати як гарячі пиріжки. 9-10 соток у престижному районі міста не мали б пустувати. Але схема організована спритниками з Управління капітального будівництва дала капітальну тріщину. І легкий шлях забудови мікрорайону через будівельний кооператив – став дуже тернистим. Ми не раз описували всі перипетії забудови району членами кооперативу на АКМ – новини та розслідування: http://akm.rv.ua/archives/351.


Особливість схеми в тому, що будівництво йде на орендованій землі, яку міська рада передала в оренду УКБ, а УКБ в свою чергу в суборенду пайовикам кооперативу. Все б нічого, але поспіх і бажання приховати імена одіозних учасників кооперативу зіграли з авторами злий жарт. Бо депутати Рівненської міської ради ознайомившись з деталями справи і прізвищами деяких пайовиків навідріз відмовились голосувати за безоплатну передачу орендованих ділянок. Це їхнє право. Особливо коли їх намагаються надурити і спакетувати питання по 20 з вкрапленням прізвищ суддів та прокурорів.

DSCN9303_новый-размер-640x480

І зрушити з мертвої точки ці питання зможуть тільки, коли за кожну ділянку голосуватимуть окремо. Так міські депутати отримають можливість вивчити обставини кожного пайовика та не допустити спекуляцій і махінацій на користь недобросовісних пайовиків. Це зрозуміло, адже кожен депутат несе персональну відповідальність за поіменне голосування.

 

Без назви-2
Договори оренди закінчують у жовтні цього року. Після чого по закону дії власників будинків на Макарова-Пржевалського можуть кваліфікуватися як самозахоплення міської землі. Щоб цього не сталось треба продовжити договори оренди землі. Що власне й відбувається. На розгляд наступної сесії Рівнеради винесено дві сотні питань про продовження договорів оренди у масиві на Макарова-Пржевалського. Після їх ухвалення суборендарі сплачуватимуть в міський бюджет кошти і після жовтня 2016 року. А депутати ж в свою чергу мають вирішити кому з 200 пайовиків дозволити безоплатну передачу ділянок у власність.
Сподіваємось, це остання така схема в місті. Адже в Україні вступили зміни до законів, які чітко регламентують – земля забудовниками має передаватися виключно на конкурентних засадах аукціону. А УКБ треба ліквідувати як корупційний пережиток пострадянської епохи.

Вам також може сподобатися