Під підозрою за участь в бурштиновому ОЗГ голови Дубровицької та Рокитнівської РДА

27819724150_f7d01d7567_z

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що до злочинної схеми причетні 32 особи на Рівненщині. Окрім пана Боровика, також затримано вчора підполковника СБУ, це начальник внутрішньої безпеки обласної поліції та його підлеглий, чинні та колишні працівники поліції, голови двох райдержадміністрацій, два керівники районних прокуратур, керівники лісгоспів, а також представники криміналітету.

За словами Авакова, «за «дозвіл» на видобуток каміння вони щодня отримували шалені гроші. У разі незгоди затримували старателів та вилучали техніку.

За попередньою інформацією “Рівне вечірнє“, під підозру потрапили голови Дубровицької РДА Сергій Киркевич та Рокитнівської Микола Кушнір.

Сергій Киркевич, якого на посаду голови Дубровицької РДА призначив Петро Порошенко у 2015-му, підтвердив «РВ», що вчора працівники СБУ та Нацполіції проводили у нього обшук. За словами Киркевича, до його будинку, який знаходитьсяу селі Сварицевичі Дубровицького району, близько 50 оперативників з автоматами приїхали вчора, коли вже стемніло.

Сергій Киркевич розповідає:

— Шуму наробили, дітей мені полякали. Я б так все їм показав, мені нічого приховувати. Я живу від копійки до копійки, нема в мене багатств. Зате люди місцеві за мене вийшли на захист, як дізналися, що відбувається. Бойня була б, коли б попросив їх заспокоїтися. Вони стояли, поки СБУ не поїхала. А поїхала, нічого не знайшовши і не вилучивши, тільки поки писали протоколи, «клали» і на АТО, і на президента, і на Авакова. У мене тільки одна мисливська рушниця була та й та зареєстрована. Правда, комп’ютер у кабінеті робочий вилучили і папірчики, які були на столі, позабирали. Серед них — і звернення до Кабміну з проханням нарешті вирішити проблему незаконного видобутку бурштину. Знайшли в кого обшук проводити. Аваков б… (пан Киркевич не стримує емоцій — ред.). Коли його будуть трусити? Тут без начальника обласної поліції, якого він призначив, ніхто в ліс не зайде. Оце справжні кришувальники. Повний безлад твориться.

За словами пана Киркевича, сьогодні зранку він був на роботі. Збирається шукати адвоката.

 

Вам також може сподобатися

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *