У Рівному оголошено набір учасників “Університету громадянської активності”

афіш_анкета

Громадська організація «Антикорупційний моніторинг» проводить соціальних тренінговий проект «Університет громадянської активності».  У його рамках впродовж восьми місяців проводитимуть комплекс тренінгів у Рівному, Острозі, Дубно, Вараші, Костополі, Здолбунові. Перші тренінги відбудуться у Рівному 18 та 29 вересня. Дати тренінгів в інших містах будуть повідомлені пізніше.

Учасниками навчання можуть стати лідери та учасники громадських організацій, ветеранських спілок, учасники АТО, активісти місцевих волонтерських об’єднань та ініціатив.  Участь у навчанні безкоштовна.

Для участі в тренінгах необхідно заповнити анкету: https://goo.gl/forms/U81ZPVHcQZ6lEiHv2

– Після Революції гідності та проведення Антитерористичної операції на Сході України. Багато рівнян учасників протестів, демобілізованих військових та волонтерів готові ефективно контролювати органи влади, змінювати життя свого міста та області своєю участю у діяльності недержавних організацій. Навіть за потреби готові самі працювати у органах влади для пришвидшення реформ.  Однак у них критично не вистачає досвіду в цій громадській діяльності, бо вони ніколи раніше не займалися цим. Наш проект покликаний надати їм необхідні знання та навички, – наголошує координатор проекту, керівник ГО «Антикорупційний моніторинг» Юрій Дюг. – Раніше ми вже проводили подібні заходи, тільки меншого масштабу. У 2015 році учасниками  тренінгу  “Школа громадянської активності” стали 25  учасників АТО та волонтерів.   У 2015-2016 році ми провели у Рівному цикл тренінгів “Майстерня активних громадян”  у партнерстві з НГО “Інститутом Медіа Права” та НГО “Реанімаційний пакет реформ”. Учасниками тренінгів стали 60 учасників з 8 районів Рівненської області.

DSCN9626

Тренерами «Університету громадянської активності» стануть відомі в області керівники громадських об’єднань, медіа тренери, зокрема, керівник ГО «За чесний тендер» Святослав Клічук, керівник громадської організації «Молодь – Діє» Віталій Примак.

– Такі тренінги мають не тільки дати нові знання для учасників, а й вибудуватися горизонтальну систему для взаємодії активістів у всіх районах, – наголосив тренер проекту «Університет громадянської активності» Віталій Примак. – Це дозволить впроваджувати системні проекти у всіх області.

– Зміни в країні не роблять тільки в столиці чи на майданах обласних центрів. Реформи мають мати надійну основу в кожному регіонів, районі, селищі. Адже без активних, відповідальних громадян зробити країну кращою не можливо. А волонтери, ветерани АТО, активісти – це саме та категорія українців, яким не байдужа доля країни, – підкреслив тренер проекту Святослав Клічук.

DSCN9637

Під час тренінгів учасники отримають знання та навички з наступних тем:  інструменти громадського контролю за роботою влади, особливості отримання публічної інформації, електронні сервіси громадського контролю, самоорганізація громадських ініціатив, оскарження дій чи бездіяльності органів влади, протидія та запобігання корупції на місцевому рівні. Також учасники ознайомляться з роботою місцевих правозахисних організацій та органів державної влади.

______

Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов`язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Вам також може сподобатися

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *