Рівненська юстиція переїжджає в новий “Дім юстиції”

13394070_843491519127758_7347179970315212188_n

Головне територіальне управління юстиції в Рівненські області готується до новосілля. Про це повідомила начальник управління Іванна Смачило. Вже з липня юстиція працюватиме у будівлі на Замовій, 29.

Цьогоріч молоді спеціалісти Рівненської юстиції за підримки громадської організації “Антикорупційний моніторинг” розробили концепцію “Рівненський дім юстиції – якісний державний сервіс” та представили на розсуд міської влади. Юристи просили передати їм єдине приміщення колишньої міської санстанції на Замковій 29. Сюди запропонували перенести всі служби управління юстиції в Рівному. Це дозволить не тільки швидше обслуговувати рівнян, а й покращити якість наданих послуг.

 

Обласна юстиція ініціювала створення Рівненського дому юстиції, який допоможе надавати послуги місцевій громаді більш якісно. Зараз структурні підрозділи обласної та міської юстиції розкидані по всьому місту. Це офісні приміщення на вулиці Шевченка, 45, Поштовій, 2, Білякова, 4, Замковій, 23, Соборній, 98. Загалом вони займають більше 2200 квадратних метрів приміщень, які належать територіальній громаді міста Рівне, Рівненської області та державних підприємствам. Після переїзду Рівненська юстиція працюватиме на 1400 квадратних метрах в одній будівлі. Це зробить службу доступною для маломобільних груп населення, пенсіонерів, людей із обмеженими фізичними можливостями.


Концепція оновленої юстиції дозволить створити єдиний центр правової допомоги, де в зручній формі кожен клієнт зможе отримати фахові юридичні консультації, первинну правову допомогу, доступ до електронних реєстрів.

Вам також може сподобатися