У Рівному розкажуть чи пишуть правду у деклараціях прокурори та судді

87_1

30 червня 2016 року в конференц-залі готелю «Мир», м. Рівне, вул. Міцкевича, 32 відбудеться прес – конференція: «Чи правдиві у своїх деклараціях обласні та міські чиновники, судді, прокурори, поліцейські та податківці!?»  Початок: о 10.00.  Презентація експерта  НГО «ДОГО ДКЕЦРП» Анатолія Стояна.

В Україні стиль життя чиновників, суддів, фіскалів та правоохоронців зазвичай не відповідає офіційно оприлюдненим деклараціям про доходи. Не зважаючи на зміни у законодавстві, посадовці намагаються приховати свої декларації від громадськості. З початку 2016 р. так і не запрацювала система електронного декларування доходів та витрат чиновників. З метою створення альтернативної бази декларацій експерти ДОГО «ДКЕЦРП» протягом першого півріччя 2016 року збирали декларації за 2015 рік чиновників виконавчої влади, місцевого самоврядування та суддів як Житомирської  області, так і інших областей та перевірили наскільки відкритими є декларації по доходи та витрати, а також провели аналіз самих декларацій. Мета проекту полягала в моніторингу як доступності інформації декларацій про фінансовий стан для громадського контролю, так і в виявленні в деклараціях ознак, що можуть свідчити про внесення до них недостовірної інформації, конфлікту інтересі, приховування реальних статків тощо.

Під час прес-конференції буде поінформовано про поточні зміни законодавства щодо декларування  доходів, надано оцінку доступності декларацій чиновників для громадського моніторингу, критерії оцінювання змісту декларацій, порівняльні рейтинги мільйонерів, «одарованих», збирачів земель, володарів «гранд – хат, квартир,  гаражів», безхатченків, «автоманів», про ті публічні органи, які «послали» запитувачів на публічну інформацію, а також яку з двох декларацій за 2015 рік заповнював власноручно очільник області Олексій Муляренко тощо.

 З усіх питань щодо прес-конференції прохання звертатись до  Анатолія Стояна за телефонами 067-792-98-42 або 095-166-39-29,    e-mail: [email protected]

* * *

Запрошуються журналісти усіх ЗМІ та представники ГО антикорупційного спрямування.

 Проект «Громадський моніторинг відповідності реального стилю життя високопосадовців змісту оприлюднених ними майнових декларацій (локальний рівень)» виконується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» (www.irf.ua).

Більш детальна інформація про хід реалізації проекту та його результати розміщена на сайті www.dcecrp.ho.ua та сторінці у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/NGO.DCECRP.

Вам також може сподобатися