Чим займалися рівненські нардепи-мажоритарники на округах?

152_8647_145631074932
Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала роботу депутатів-мажоритарників із Рівненської області, яку вони здійснювали в травні та червні 2016 року в своїх виборчих округах. Результати свідчать, що частина народних обранців не завжди проводить роботу в окрузі у дні, які передбачені для цього в Календарному плані роботи Верховної Ради України. Зокрема, деякі парламентарі в окремих випадках використовують для роботи в окрузі час, який був визначений для роботи у комітетах, комісіях і фракціях та у період, коли мали відбуватися пленарні засідання сесії Верховної Ради України.

Народні депутати працюють в парламенті відповідно до Календарного плану, який затверджується постановою Верховної Ради. Відповідно до ч. 1 ст.19 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», за звичайних обставин перший і третій тижні кожного календарного місяця впродовж сесії відводяться для пленарних засідань Верховної Ради, другий – для роботи в комітетах, тимчасових спеціальних комісіях і тимчасових слідчих комісіях, депутатських фракціях (групах), четвертий – для роботи депутатів з виборцями.
У травні та червні для роботи народних депутатів з виборцями був відведений четвертий тиждень місяця, тобто 23-27 травня та 25-29 червня,
Активність депутатів в округах. Травень
Однією з форм діяльності народного депутата є робота з виборцями. Це стосується як депутатів, обраних у мажоритарних виборчих округах, так і тих, хто був обраний за партійними списками у загальнодержавному виборчому окрузі. Так, відповідно до ст. 7 Закону України «Про статус народного депутата України», народні депутати, обрані в одномандатних виборчих округах, зобов’язані підтримувати зв’язок з виборцями своїх округів.
1338196416-random1314-28_05_12
Олег Осуховський
Рівненщину в Верховній Раді представляють 5 народних депутатів, обраних в мажоритарних округах області. Зокрема, виборчий округ №152 – Олег Осуховський (позафракційний), №153 – Юрій Вознюк («Народний Фронт»), №154 – Олександр Дехтярчук («БПП «Солідарність»), №155 – Василь Яніцький («БПП «Солідарність») та №156 – Сергій Євтушок (ВО «Батьківщина»).
Олег Осуховський
22 травня Олег Осуховський взяв участь у відкритті пам’ятника Степану Бандері у смт. Млинів Млинівського району Рівненської області. Разом з народним депутатом участь у відкритті пам’ятника брали депутати міської, обласної та районних рад від ВО «Свобода»
Юрій Вознюк
3 травня Юрій Вознюк брав у вшануванні бійців УПА, що загинули 72 роки тому у бою з НКВС під Гурбами. Окрім Юрій Вознюка у заході брав участь нардеп від «БПП «Солідарність» Олександр Дехтярчук, голова Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук та голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.
16 травня Юрій Вознюк, перебуваючи в Рівному, особисто розповів про пілотний проект по об’єднанню роботи центрів БВПД (Безоплатна вторинна правова допомога) з громадськими приймальнями народних депутатів.
26 травня депутат побував в Рівненському районі, а саме будівництві дитячого садочка в смт. Оржів та будівництві школи смт. Шпанів Рівненського району.
Олександр Дехтярчук
3 травня Олександр Дехтярчук брав у вшануванні бійців УПА, що загинули 72 роки тому у бою з загонами НКВС під Гурбами. Окрім Олександра Дехтярчука у заході брав участь нардеп від «Народного Фронту» Юрій Вознюк, голова Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук та голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Крім того, в цей же день Олександр Дехтярчук взяв участь у відеозустрічі, організованій газетою «Рівне Вечірнє». Тема розмови: «Чи насправді у країні відбувається децентралізація, які проблеми мають громади, що об’єдналися, та чим закінчиться адміністративно-територіальна реформа на Рівненщині».
6 травня народний депутат долучився до вітань в Іванівській сільській раді, де відбувалося родинне свято до дня Матері. Також він зустрівся з педагогічними колективами Іванівської школи та дитсадочка.
 e32fad0b9e664b405511c8697a3990fd
Олександр Дехтярчук
9 травня Олександр Дехтярчук взяв участь в урочистостях до Дня Примирення. Що відбулися в м. Дубно. 22 травня Олександр Дехтярчук взяв участь в Родинному святі в Дубенському замку, організованому міською радою. Усіх охочих пригощали кулішем від і за рецептом народного депутата. Також депутат взяв участь у християнському форумі, що відбувся в Рівному.
24 травня депутат взяв участь у встановленні пам’ятної дошки загиблому в АТО бійцю Роману Віднічуку у Здолбунівській ЗОШ №6.
25 травня Олександр Дехтярчук провів особистий прийом громадян в селах Демидівського району. Зокрема, він перебував у смт. Демидівка, де обговорили об’єднання громад, а також спілкувався з мешканцями сіл Вовковиї, Рогізне та Вербня.
26 травня нардеп взяв участь у роботі виконкому Смизької селищної ради. Обговорили зміни в законодавстві про об’єднані громади (31 липня 2016 року відбудуться вибори до Смизької об’єднаної громади, яка поєднає 8 тисяч мешканців Дубенщини).
29 травня Олександр Дехтярчук долучився до відзначення Міжнародного Дня захисту дітей у м. Дубно. Також депутат взяв участь у святкуванні Дня міста, відзначив п’ятьох кращих учнів міста подяками та грошовими нагородами.
Василь Яніцький
15 травня у Зарічному депутат Василь Яніцький взяв участь в районному турнірі із більярду в пам’ять про Ігоря Харкевича, колишнього голову районної ради, активіста фонду та помічника народного депутата України Василя Яніцького. Також депутат організував та взяв у відкритті спортивних змагань в с. Бродниця, присвячених пам’яті односельчанина Віталія Месниковича, майора міліції, що 16 років тому загинув у автокатастрофі.
1458639381
Василь Яніцький
22 травня Народний депутат Василь Яніцький у селі Городець взяв участь у Божественній літургії приуроченій святкуванню престольного свята місцевої Свято-Миколаївської церкви. В той же день депутат прибув до м. Вараш (колишній Кузнецовськ), аби відвідати звітний концерт Будинку дитячо-юнацької творчості та нагородити талоновитих дітей грошовими преміями.
Сергій Євтушок
22 травня народний депутат Сергій Євтушок взяв участь у відкритті навчально-практичного центру на базі ВПУ №22 (м. Сарни). Центр перший із шести, які планують створити в Україні за фінансової підтримки Уряду Швейцарії та швейцарської компанії «Геберіт».
25 травня Сергій Євтушок зустрівся з педагогічним колективом Сарненського аграрного ліцею. Обговорили різноманітний спектр питань, зокрема: загальнополітичну ситуацію в країні, стан профтехосвіти. Згодом депутат взяв участь у виїзному засіданні колегії Сарненської РДА на базі Степанської та Кузьмівської сільрад.
26 травня Сергій Євтушок взяв участь у пленарному засіданні Костопільської міської ради, де обговорювали питання місцевої політики. Також 26 травня разом з головою районної ради Сергієм Ткачуком Сергій Євтушок привітав обдаровану учнівську молодь.
27 травня Народний депутат взяв участь у вітанні учнів та педагогів зі святом останнього дзвоника. Відвідав Сарненську спеціалізовану школу №5 та Сарненський економіко-правовий ліцей.
Активність депутатів в округах. Червень
Олег Осуховський
30 червня Олег Осуховський провів у Рівному особистий прийом громадян, а згодом мав зустріч із вдовами війсковослужбовців, котрі загинули
унаслідок виконання військового обов’язку.
Юрій Вознюк
5 червня Юрій Вознюк взяв участь в урочистостях з нагоди Дня міста Острог.
7 червня народний депутат провів у Рівному особистий прийом для громадян Рівненського, Острозького, Гощанського, Корецького районів та м. Рівного.
16121683387_1de9d31cd3_o
Юрій Вознюк
17 червня Юрій Вознюк взяв участь у роботі сесії Рівненської обласної ради, де вирішувалося питання переобрання голови обласної ради. Відповідно до Календарного плану роботи сесії Верховної Ради, у цей день мало відбуватися пленарне засідання Верховної Ради.
30 червня народний депутат взяв участь у роботі сесії Корецької районної ради.
Олександр Дехтярчук
6 червня Олександр Дехтярчук в смт. Млинів взяв участь в засіданні Рівненського регіонального Офісу реформ Асоціації міст України з питань децентралізації.
7 червня народний депутат зустрічався з виборцями, провівши прийом громадян в трьох селах Хорупанської сільської ради.
21 червня Олександр Дехтярчук зробив подарунок громаді міста Дубно, а саме придбав та приймав участь у  встановленні стаціонарних насосів для велосипедистів.
24 червня народний депутат взяв участь у роботі сесії Дубенської міської ради.
26 червня депутат взяв участь у престольному празнику с. Бокійма на Млинівщині, і в той же день взяв участь в нагородженні випускників шкіл та в урочистостях до дня молоді в м. Дубно.
27 червня Олександр Дехтярчук провів зустрічі з виборцями в селах Аршичин, М’ятин, Хорупань на Млинівщині.
30 червня нардеп долучився до вітального слова випускників Мирогощанського агрорного коледжу й взяв участь у врученні їм дипломів.
Василь Яніцький
3 червня депутат Василь Яніцький взяв участь в передачі пожежних автомобілів громаді сіл Сварицевичі Дубровицького району та Дібрівськ Зарічненського району.
5 червня Василь Яніцький відвідав м. Дубровиця, де разом з першим заступником голови Рівненської ОДА Юрієм Приварським та головою Дубровицької райдержадміністрації Сергієм Киркевичем привітав дубровичанку Аріну Шугалевич, переможницю шоу «Україна має талант».
8 червня народний депутат обговорив з керівництвом Дубровицького району проблемні та актуальні питання. Згодом відбулася зустріч із футбольною командою села Серники Зарічненського району, на якій депутат вручив спортсменам форму. В цей же день він ознайомився з ходом робіт на стадіоні в Зарічному. Пізніше завітав до редакції районної газети «Полісся», привітав колектив із Днем журналіста та вручив фотоапарат. Того ж дня Василь Яніцький провів особистий прийом громадян в Зарічному. 12 чоловік отримали від нього матеріальну допомогу на лікування. Згодом він провів прийом громадян в Дубровиці, де також було вручено матеріальну допомогу людям за їх попереднім зверненням.
9 червня відбулася зустріч народного депутата з представниками громади с. Новорічиця, де обговорювалися нагальні проблеми села.
26 червня нардеп взяв участь у відкритті дитячого розважального парк-ленду «Лісова скарбничка» у селі Остка Рокитнівського району. Депутат привітав гостей свята та подарував ноутбук для місцевого ДНЗ «Берізка», а також вручив грошові премії артистам районного будинку культури. Цього ж дня, депутат надав кошти для адресних матеріальних допомог тим жителям району, чиї відповідні звернення надходили до громадської приймальні нардепа.
27 червня Василь Яніцький взяв участь у відкритті фестивалю «Бурштиновий шлях» в с. Антонівка Володимирецького району.
Сергій Євтушок
9 червня народний депутат Сергій Євтушок разом з колегою по парламенту, нардепом Альоною Шкрум, взяв участь у пленарному засіданні сесії Сарненської районної ради. Також він відвідав благодійний фонд «Глорія».
14322564531apm3932
Сергій Євтушок
10 червня Сергій Євтушок привітав багатодітних матерів, вручив їм посвідчення і відзнаку «Мати-героїня». В цей же день нардеп відвідав матч чемпіонату області з футболу серед ветеранів.
28 червня у м. Березне депутат долучився до вітального слова та відкрив ІІ Всеукраїнський турнір зі змішаних єдиноборств ММА. Також в цей день Сергій Євтушок у м. Березне взяв участь в заході щодо вшанування створення перших загонів УПА «Поліська Січ», а також провів особистий прийом громадян.Відповідно до Календарного плану роботи сесії Верховної Ради, у цей день мало відбуватися пленарне засідання Верховної Ради.
Підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.
Прес-центр Громадянської мережі ОПОРА

Вам також може сподобатися