У Рівному триває чергова сесія “Університету громадянської активності”

DSC_0036

19 березня 2017 року в Рівному відбувся перший етап другого тренінгу соціально-навчального проекту «Університет громадянської активності», який реалізується як ініціатива ГО «Антикорупційний моніторинг» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Під час чотирьох секцій навчання тренери Святослав Клічук та Ольга Ферар розглянули питання планування публічних кампаній, електронного декларування, роботи із відкритими реєстрами та запобігання корупції, оскарження дій органів влади. Також важлива увага була зосереджена на здобутті практичних навичок. Так, Святослав Клічук вкотре провів рольову гру з планування публічної кампанії щодо незаконної забудови парку відпочинку.

– Для мене  особисто почута сьогодні інформація становить особливий інтерес і зацікавлення, оскільки боротьба з корупцією є дуже актуальною для нашого суспільства. Особливо мені сподобалося, що тренери намагалися просто говорити про складні речі. Також практичне завдання у форматі «рольової гри» дозволило зрозуміти, як на практиці потрібно досягати позитивного результату в громадській роботі, – зауважив голова  Костопільської громадської ради Олександр Білера.

– На мою думку, таких заходів сьогодні потрібно проводити набагато більше, щоб розбудити у наших громадян інтерес до відстоювання власних прав. Бо багато людей на місцях є надзвичайно пасивними, думають, що від них нічого не залежить. А такі тренінги дозволяють змінити погляд людей на ситуацію, пробудити у них бажання до активних дій. А загалом навчання вийшли дуже інформативні. Сьогодні я почула багато корисної інформації, особливо про окремі електронні реєстри. І зараз виникає бажання вже на практиці з ними попрацювати,- наголосила громадський активіст Валентина Панюк.

DSC_0021 DSC_0022 DSC_0031 DSC_0038 DSC_0051

Другий тренінг  проекту «Університет громадянської активності» для учасників з Рівного та Костополя  відбудеться 26 березня  у Рівному в InfoHub (вул. Словацького, 3-А.)  Охочі  ще можуть  Участь безкоштовна.  Для участі необхідно пройти коротку форму реєстрації: https://goo.gl/forms/W3cWSo5mA6HSfj033
Початок о 10:00, реєстрації з 9:30.

______

Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов`язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Вам також може сподобатися